Shadow

Vanliga Sminkmisstag som Får dig att se Äldre Ut

Smink är ett effektivt sätt att förbättra din look och se mer fräsch och ungomlig ut. Men smink kommer bara att se bra ut när du applicerar det på rätt sätt, och använder rätt typ av smink.

En risk med att använda fel smink eller applicera den på fel sätt är att du ser äldre ut. Risken är att rynkor framhävs och du ser äldre ut.

För att hjälpa dig att undvika att se äldre ut när du sminkar dig, har vi samlat de främsta sminkmisstag som får dig att se äldre ut.

Ögonbryn

En hård, överdriven panna är ett stort och vanligt sminkmisstag. Se till att inte sminka för mycket så att du försäkrar dig om att dina bryn ser naturliga ut.

För mycket foundation

När hormonnivåerna minskar och din hud blir torrare kan du behöva en krämfoundation. Tjockare, krämigare formler görs vanligtvis för att ge mer täckning, vilket innebär att de är fyllda med mer pigment. Och pigment är i grunden pulver. Om du gillar en krämig forulatäckning kan du prova dem med en rikare ansiktsfuktighetskräm.

Smink som är för blek

Huden blir blekare med åldern, så om du bär en matchande foundatuion kan det göra att du ser klibbig ut.. Du kan också bara blanda en exakt matchande nyans med nästa mörkare nyans på handens baksida och sedan applicera med en grundborste.

Concealer

För att förhindra att concealer uppmärksammar rynkor, applicera den bara på de inre halvorna av dina underögon för att täcka allt mörker. Eller bara hoppa över concealern, och använd en pensel på markörpenna

Blush

Glöm att stryka blush från mun till örat; den tekniken betonar bara glädje när du blir äldre. Ett omedelbart trick för att lyfta kinderna: Virvla blush för att ge mer liv till din hy och look. Ett vanligt misstag är att man slutar med detta steg när man blir äldre.

Highligher över hela ansiktet

Undvik en tecknad look och borsta bara din markör i specifika, ansiktsområden. Att bära markören på fel plats kan ge dig motsatsen till en lysande effekt. Använd det där ljuset naturligt vidrör ditt ansikte, som pannbenet, näsbron och längs kindbenen.

Överdrivet sminkande av ögonen

Oljiga lock kan ha en negativ påverkan på ögonskuggan, men för mycket smink kommer bara att göra att dina ögon ser tunga ut. Din bästa satsning är därför att först applicera ett tunt lager av en klar foundation.

Ögonskugga

Brun har gult eller röda pigment i sig, varvid endera faktiskt kan få ögonen att se trötta ut. Var också försiktig med “säkra” skuggor eftersom de ofta är för lätta för att täcka missfärgning på ögonlocken.

Ojämn foundation

Undvik att sminka i de yttre hörnen av ögonen. Detta kan få huden att skrynkla och din linje kommer inte att vara lika jämn.

Fokusera istället på hakan och titta ner, så dina lock är halvstängda men du kan fortfarande se dem och använda en flytande foundation.

Tunga ögonfransar

Ögonfransar kan få ögonen att se mer ungdomliga och vakna ut. Men ett vanligt misstag är att hoppa över ögonfransrullaren. Använd den för att krulla varje ögonfrans vid roten, håll i 15 sekunder.

Du bär samma gamla läppfärger

Detta är det enklaste sättet att uppdatera ditt utseende. Om du alltid har burit samma färg på ditt läppstift, prova rött. Om du har alltid använd rött, prova en rosa färg. Lek med färgen, men gå lätt på strukturen.

Läppstift som blöder

Extra läppstift rör på sig, särskilt när definitionen av läppens gräns mjuknar med åldern. Så istället för att applicera färg direkt från röret, applicera med en läppstiftborste. Dutta på mitten av dina läppar och sprid sedan ut dem till hörnen.