Shadow

Sminka Ögonbryn Steg för Steg – En Komplett Guide

Bästa tips för hur man sminkar de perfekta ögonen.

Fullare, preparerade bryn har blivit en av de mest eftertraktade utseende hos sminkälskare. Vackra ögonbryn kan verkligen hjälpa till att rama in ansiktet. Men din ögonbrynsmink kan antingen hjälpa eller stjälpa ditt skönhetsutseende, så det är avgörande att du får dem helt rätt!

Det bästa rådet är att hålla sig borta från pincetten. Låt bara någon som vet vad de gör komma nära dina bryn.

Med den senaste trenden med tjockare ögonbryn gör många människor misstaget att dra över eller överdriva det med ögonbrynspennan. Detta resulterar i bryn som ser onaturliga ut och som dominerar och tar fokus från resten av ansiktet. Så se till att hålla dig till din naturliga form och kom ihåg, less is more med ögonbrynsmakeup!

Att fylla i ögonbrynen är ett av dessa skönhetssteg där lite ansträngning går långt, men det är lätt att skapa en röra om du inte vet vad du gör. Men för att hjälpa dig att sminka perfekta ögonbryn hjälper vi dig genom att berätta exakt hur du gör det.

Ha rena ögonbryn

Rena ögonbrynen ger dig bästa resultat. För att se till att dina bryn ser så naturliga ut som möjligt rekommenderar vi att du väljer en ögonbrynsfärg som matchar dina naturliga rötter. När du tvivlar, använd en färg med grå undertoner – du vill se till att du inte blir för röd. När du borstar ögonbrynen, se till att borsta uppåt.

Fyll noga i luckorna

Du vill att ditt fyllmedel ska se ut som naturliga hårstrån – inte bara ett block av brunt pulver. Börja med att använda korta, lätta drag som härmar längden på dina ögonbrynshår. Börja under din naturliga båge, förtjocka pannan något. För att säkerställa ett naturligt utseende, fyll inte i på med färg ända upp på pannan – det kan se för dramatiskt och onaturligt it.

Lägg till svansen

För en mer dramatisk look, förläng ögonbrynens svans lite extra.

Kör igenom en borste igen

Efter att du har fyllt i ögonbrynen, få saker och ting att se trevliga och naturliga ut genom att använda borsten en gång till för att borsta ögonbrynen upp och ut, mot “10” och “2”, om du tänker att ditt ansikte är en klocka.

Applicera nu resten av din makeup efter din smak – preparerade bryn kompletterar varje utseende.

Extra tips för snyggare sminkade ögonbryn

Innan du börjar fylla i dina ögonbryn bestämmer du placering av båge som normalt är rätt ovanför mitt ögonkant.

Sätt en borste från näshörnet till ditt öga. Detta är mer eller mindre där du borde börja. Om din båge är precis ovanför ditt öga, kommer det att hjälpa att förlänga ditt ansikte.”

Se till att inte lämna något av de hårstråna som ligger konstigt. Detta eftersom att endast ett felliggande hårstrå hår kan få din panna att se “sne” ut.

Borsta ögonbrynen framåt och sedan tillbaka

När du använder borstspetsen på en ögonbrynsgel, borsta ögonbrynen framåt mot näsan och sedan bakåt så att de är på plats igen. Detta ger dig mer färg och täckning men behåller en naturlig effekt.

Den rörelsen gör att gelén kan täcka alla hårstrån. När du placerar håret tillbaka, utvärdera om du vill att tjockleken på dina ögonbryn ska vara mer definierad i ändarna, så att du får en polerad look.

Om du är nöjd med hur de ser ut endast med en ögonbrynsgel kan du sluta här. Resten av dessa steg är om du vill få tjockare, fylligare ögonbryn med en ögonbrynspenna.

Fyll i dina bryn i ändarna och arbeta dig framåt

Om du använder en penna för att sminka ögonbrynen, börja fylla i mitten / slutet för det är där du vill ha mer färg och form.

Använd sedan den produkt du har kvar, borsta in den och koncentrera dig på att fylla och gå framåt samtidigt.

Om du inte har mycket ögonbryn att jobba med handlar det om att skapa små borstningar för att ge en illusion av fullständig a ögonbryn

Det misstag som folk gör är att hålla spegeln så nära sin panna att det är det enda de tittar på.

Att gå tillbaka och se hur ögonbrynen ser ut i ansiktet hjälper dig att bestämma hur mycket mer eller mindre fyllning du vill göra. Det handlar trots allt om helhetslook.

Spraya med en hårspray

Om du vill försäkre dig om att ögonbrynen håller hela dagen,lLägg till lite hårspray, antingen på borste eller fingertopparna. Borsta sedan lätt eller tryck på hårsprej på fingertopparna, ett trick som hjälper till att hålla hårstrån på plats.

Bara lite är bra, eftersom du inte vill att de ska se fast och klibbigt ut i ansiktet.

Lägg till definition

För att färdigställa dina välformade bågar använder du din ögonbrynspenna för att rita hårliknande streck i hela dina bryn. När du är klar använder du änden på din ögonbrynspenna för att blanda ut allt för en sömlös, naturlig look.