Shadow

21 Smarta Sminktips för en Perfekt Look

Det kan ta år att lära känna din ansiktsform, vilka färger som passar dig, hur mycket du ska applicera och hur man applicerar smink så att den ser vacker och naturlig ut.

När du har fått kunskapen ser du hur mycket smink som kan accentuera dina bästa drag och dölja dem som inte är lika gynnsamma. Här är några sminktips och tricks som du önskar att du hade känt till för länge sedan!

1. Använd en plastsked

Använd en plastsked för att enkelt applicera mascara på dina nedre fransar utan att få något på huden under ögonen. Det hjälper dig också att uppnå en mycket tjockare täckning.

2. Blush för din ansiktstyp

För att applicera blush där det är mest smickrande på dig, bestäm först din ansiktsform. Blush tillför inte bara färg, utan också konturer och definierar dina kindben. Hur du applicerar din blush kan betona dina bästa drag och också mjukna de som kanske är för framträdande.

3. Tejp stencil

Detta okonventionella skönhetshjälpmedel hjälper dig när du applicerar eyeliner och skuggor, särskilt om du vill ha ett mer vågat utseende som “kattögat”. Det hjälper dig också att få ett jämnt och balanserat utseende för båda ögonen. Applicera tejp på huden där du vill ha tydliga och skarpa linjer.

4. Under ögonen

De flesta av oss tenderar att bara svepa ett lager med concealer till hela under ögonområdet, men för att verkligen dölja påsar under ögonen är det bäst att markera vecket och sedan applicera en mörkare nyans på det verkliga puffiga området.

5. Highlights ögon

Placering av highlights är mycket viktigt när man försöker skapa naturligt vackert ögonsmink. Dina ljusare färger (vita, krämer och pärlor) bör appliceras på de inre hörnen, mitt i ögat och precis under pannbenet. Använd först dina ljusaste färger och gå vidare till dina mörkare nyanser. Se bara till att blanda!

6. Mascara

Problemet med mascara är att det kan torka ut och börjar sedan bilda oattraktiva klumpar. För att förhindra detta, pumpa inte din mascara upp och ner i förpackningen. När du pumpar i förpackningen för du in luft in i röret och får det att torka ut ännu snabbare.

Även om mascara bör bytas ut var tredje till fjärde månad, brukar den hålla längre och inte torka ut så fort. Om den torkar ut finns det en bra lösning. Lägg till en droppe eller två av ögondroppar i röret och gnugga sedan borsten inuti. Vätskan mjukar upp mascaran, vilket gör att den appliceras som om den var helt ny.

7.Läppar

Använd en tandborste för att exfoliera dina läppar och bli av med flinghud som endast accentueras av läppstift. För att verkligen få jobbet gjort kan du göra en hemmagjord läpp exfoliering med socker, honung och kokosnötsolja, eller lättare men inte lika effektivt, täck dina läppar i läppbalsam eller vaselin innan du skrubbar.

8. Ögonform

Lika viktigt som dina färgval är placeringen av dina skuggor – du kan skapa nästan vilken illusion du vill! Med noggrann placering kan du få dina ögon att se ut just hur du vill. Bestäm vilken form av ögon du har och accentuera dem därefter.

9. Gör ögonen större

Istället för att fodra din vattenlinje med mörk eyeliner, använd en penna i naturlig färg penna för att skapa en illusion av ett större öga. En vit liner fungerar också bra om du är ljushyad.

10.Ögonskugga

Har du någonsin köpt en livfull färg på ögonskugga som, när den väl applicerats verkar ganska tråkig? Nyckeln till att göra dessa färger sticka ut är en vit bas. Använd en vit eyeliner och täck hela locket innan du applicerar färgen du väljer.

11.Ögonlockar

Få ut mesta möjliga av din curler genom att klämma fast vid själva basen på dina fransar och sedan lyfta upp curlen till ett inverterat läge. Detta skapar dubbla locken och håller mycket längre!

12. Böj ögonfransarna

Håll en hårtork bredvid din curler i cirka 3-5 sekunder. Värmen fungerar på samma sätt som med curlingjärnet, vilket ger dig böjda fransar som kommer att hålla hela dagen. För mycket värme, för ofta är inte hälsosamt för hår, så var lite försiktig.

13.Matchning

Det här är en sak som, oavsett hur väl den tillämpas, om det är fel färg, så kommer det att se fruktansvärt ut! Vi fruktar alla att vår foundation kommer att ge oss ett spökansikte eller ännu värre, den fruktade orangea käklinjen. Eftersom din hals inte utsätts för solen lika mycket som ditt ansikte, är den mycket bättre för att matcha din riktiga färg.

14. Mascara applicering

När du applicerar mascara, håll ett visitkort bakom dina fransar och applicera den i en fram och tillbaka rörelse från rötter. Du kan verkligen få till det på detta sätt genom att täcka varje frans snabbt och samtidigt undvika den fruktade mascaran på din perfekt applicerade ögonskugga.

15. Pannbens lyft

Använd en ljusrosa matt penna över hela pannbenets längd för att skapa en illusion av en högre båge, och sedan blanda, blanda, blanda! Det bör inte vara synligt.

16. Eyeliner

Eyeliners kan ibland börja vika från var den placerades, särskilt under sommarmånaderna. Vissa eyeliners är mer benägna att göra detta, särskilt de som inte är vattentäta, men många gillar inte vattenfast smink då det är så svårt att få av.

För att hålla fodret i uppförande, svep lös eller pressat pulver precis under eyeliner på bottenlocket. Det skapar något av en barriär, vilket hindrar din eyeliner från att resa nedåt.

17. Läppar

Som det visar sig var vi inte alla välsignade med Angelina Jolies frodiga läppar. Nu finns det några knep för att få dem att se större ut.  För en mer dramatisk effekt, var inte rädd för att sticka dina läppar precis utanför din naturliga linje. När vi säger precis utanför din naturliga linje, menar jag endast något. Du vill inte se ut som en clown genom att göra det!

18. Smink applicering

Även om du vill tvätta ansiktet och applicera din fuktighetskräm med drag uppåt för att minska fina linjer och ett slappt ansikte, är det motsatta sant för foundation och pulver. De flesta av oss har lite hår i ansiktet, och det tenderar att växa nedåt. Om du applicerar din makeup med uppåtgående drag, kommer det att leda till att din ditt hår i ansiktet klibbar och gör det mer märkbart.

19. Ögon & ansiktsform

Många av oss ignorerar våra ögonbryn och inte inser hur viktiga de är för att definiera vårt ansikte. Det finns inte en form som är bäst, det beror egentligen bara på dina unika ansiktsdrag och form. Precis som konturer, kan din ögonbrynsform och tjocklek hjälpa till att mildra ansiktsformen.

20. DIY färgad fuktgivare

Detta fungerar lika bra som en B & B-kräm, döljer brister med en riktigt naturlig look; bara blanda din favorit ansikts fuktighetskräm med lite concealer. På detta sätt kan du anpassa den med precis rätt täckningsmängd.


21. Omedelbar ögonlyft

Denna snabba och enkla illusion ger dig en omedelbar ögonlyft. Rita en båge direkt ovanför ögonbrynet med din favoritmarkör och blanda med fingret. Detta gör att din båge ser upphöjd, vilket ger en illusion att hela ögonområdet har lyfts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *