Shadow

Bästa Sätt att få mer Volym i håret – Tips & Guide

Om ditt hår fastnar i din hårbotten och ser platt och livlöst ut är det dags att ta reda på hur du kan lägga till lite välbehövlig volym i håret. Många har rakt och snyggt hår men det betyder att volymen är deras största utmaning. Som tur är finns det många åtgärder för hur du ka uppnå mer volym i ditt hår och få det att se mer livfullt ut.

Hur lägger man till volym till håret?

Du kan ta några olika tillvägagångssätt för att uppnå mer voluminöst hår. Att välja produkter som är bättre lämpade för din hårtyp är en bra början, men den verkliga hemligheten med fylligt hår är hur du stylar det.

Varför finns det ingen volym i mitt hår

Produktuppbyggnad, fett eller fin hårstruktur är några av anledningarna till att ditt hår saknar volym och fyllighet. Din hårprodukter kan tynga ner ditt hår eller så kan dina rötter bara konditioneras för att ligga platt. Oavsett vad problemet är, hittar du en lösning här.

Hur jag får volym i mitt hår naturligt

Det finns enkla och lättillgängliga sätt att lägga till volym till ditt hår. Du behöver inte nödvändigtvis gå till salongen eller dyra behandlingar för att ge volym i håret även om detta kommer att göra under med ditt hår. Här är några metoder som du kan följa för att enkelt lägga till volym till ditt hår.

Ändra hårrutin

Ditt hår har vant sig vid sättet som det ligger på så oavsett om du har en sidobena, en djup del eller rakt upp i mitten – byt gärna upp det. Ditt hår kommer att reagera bra om du vänder håret till motsatt sida eller provar en annan del.

För att hålla ditt hår flexibelt rekommenderar jag att du provar olika benor regelbundet. Om du har håret tillbakabundet när du arbetar, gör en annan del för att ge ditt hår den smidighet det behöver.

Klipp ditt hår kortare

Mindre vikt är lika med mindre spänningar vid rötterna. Att lätta på trycket vid dina rötter med en frisyr kommer omedelbart att ge ditt hår en studs och skapa en fyllig look.

Tvätta inte håret lika ofta

Mer volym med smutsigt hår? Hur kan det vara sant? Jo, det är det. Ju smutsigare ditt hår är, desto mer kommer de naturliga oljorna till ytan. Du kan använda detta för att ge ditt hår kropp och volym i flera dagar efter att du tvättat det.

Många kvinnor tvättar bara håret två eller tre gånger i veckan och det är med svettiga träningspass emellan. Du måste träna ditt hår för att vänja dig vid att tvättas mer sällan, men när du väl är inne en rutin kommer ditt hår att tacka dig med mer volym.

Ta hjälp av professionella

Det finns inget som går upp emot ett besök hos frisören. Speciellt när man kommer därifrån med livfullt och underbart hår. Om du har svårt att ge ditt hår liv och volym är det alltid bäst att vända sig till en professionell frisör som har de rätta knepen och den rätta kunskapen.

Om du letar efter en bra frisör nära dig är tipset att gå till Google och helt enkelt söka “Frisör + din stad”, till exempel:

 

Applicera aldrig balsam i hårbotten

Håret närmast din hårbotten är också det hälsosammaste och det behöver inte balsam som dina toppar gör. Att lägga till balsam innebär att du lägger vikt på ditt hår genom de mjukgörande och oljor som finns där för att tillföra fukt.

Så om du vill lägga till volym – eller ens om du är det – inte applicera balsam på dina rötter är ett slöseri med produkt.

Använd rullar för volym

Genom att slänga på några heta rullar kan du skapa vågor som ger volym till tunt hår. Gör detta för att göra ditt korta hår fylligare och mer läcker.

Bakåtkamma håret för volym

Att kamma håret bakåt innebär att kamma håret mot din hårbotten för att få hårstråna att bilda knutar och tovor. Travorna gör nu att ditt hår ser fluffigt ut. Medan bakåtkamning fungerar tillfälligt för att ge ditt hår volym, kommer det med sina egna problem. Istället för att använda en fintandad kam som kan skada ditt dyrbara hår och leda till en mardröm av trassliga klumpar, använd en stor paddelborste för att försiktigt bakåtborsta håret vid rötterna.

Skapa extra volym på ditt hår genom att borsta hårrötterna nedåt och använd en hårspray för att hålla den mjuka volymen du skapat på plats innan du släpper ner resten av håret. Att fästa upp den övre delen av ditt hår hjälper till att exponera rötterna. Dela också håret i sektioner för att göra processen mindre krånglig.

Föna hår för volym

Att föna dig till voluminöst hår innebär att du gör det på ett annat sätt än den vanliga metoden. Gör det upp och ner. Att stå på huvudet behövs inte: för att föna torrt hår för volym, vänd helt enkelt upp och ner på håret när du torkar det. Detta ger omedelbart volym för ditt hår. Ja, så lätt. Att vända håret upp och ner lyfter hårrötterna och skapar därmed mer volym i håret.

Använd ditt torrschampo

Håret tappar sin naturliga volym om det blir fettigt. Oroa dig inte; det finns ett sätt att bekämpa det. Svaret är torrschampo. Du kan ta ett förebyggande tillvägagångssätt genom att applicera lite på håret när det har torkat klart efter dusch.

Du bör välja ditt torrschampo medvetet eftersom det är en annan produkt som sitter i ditt hår. Välj ett rent och högkvalitativt  torrschampo som är designat för att hålla ditt hår fräscht och motverka fett. Faktum är att om du vill ge ditt hår en volymkick, applicera helt enkelt ditt torrschampo och låt det sitta i en stund. Vänd sedan håret upp och ner och lyft upp rötterna med fingrarna. Rulla längderna för att lägga till volym, och du är redo.

Att använda rätt produkter för dig

En av anledningarna till att ditt hår är fett och platt är kanske för att du använder fel produkter. Det betyder att det är lika enkelt att eliminera livlöst hår som att välja rätt produkter. Ditt schampo och balsam kan antingen ge ditt hår de resurser det behöver för att trivas, eller så kan det fungera negativt.

Välj ett personligt system för att säkerställa att ditt hår får vad det behöver. När du har gjort det kan du använda produkter som heta rullar för att ge ditt hår ett lyft.

Ge din hårbotten en massage för att stimulera tillväxten

Som vi nämnde tidigare kan det att hålla håret friskt på ett holistiskt sätt hjälpa till att ge det en volymökning. Detta kan innebära att ge din hårbotten en massage för att stimulera tillväxten.

En “hårbottenmask” är framtagen för ditt hårs unika behov. Det kommer garanterat att hjälpa till att återställa balansen i din hårbotten, oavsett om du vill reparera eller helt enkelt detoxa hårbotten.