Shadow

Så Använder du Glitter Ögonskugga – En Komplett Guide

Glittrig makeup kan äntligen komma tillbaka, men det är en av de svåraste trenderna där ute. Gör ett felaktigt drag och du kan se helt fel ut, men gjort på rätt sätt och dina ögon kommer att se moderna, smickrande och väldigt festliga ut.

Glitter makeup inte är för alla. Men för de av er som inte är rädda för att packa massor av gnistror i sin sminkrutin – oavsett om det är dagligen eller ibland – kommer du att vilja kolla in dessa glitterögonskugge tips för att lyckas.

1. All-Around Neutral

Lägg till subtila gnistror till dina ögon och din nedre franslinje med en skugga som ligger nära din hudton, men med en touch av glitter. Håll dig till en enkel foundation och långa, separerade fransar för en snygg glitterig look.

2. Unika färger

Om du är trött på samma gamla smokey eye, prova det i en oväntad färg, till exempel lila. Applicera på locken, svep den utåt och lägg en touch till din nedre franslinjen. Se bara till att definiera dina ögonfransar med en en fransböjare och två lager svart mascara – du vill inte att de ska överväldigas av denna djärva nyans.

3. Kattöga

Ett kattöga kommer aldrig att gå ur stil, men att byta skugga kan göra det till en helt annan look. Försök att sminka dina övre lock med en skimrande jadefärg och vippa ut i ändarna. Du kan till och med lägga till ett glittrig röd läppstift om du känner dig extra fet.

Börja från mitten av din övre ögonlinje och rita ett snyggt, tjockt sträck som pekar upp till slutet av din panna. Applicera färg upp på ögonlocket för en mjuk, sotig effekt. Applicera sedan från det inre till hörnen på ögonen längs den nedre franslinjen och försiktigt blanda igen för att uppnå ett rökigt öga.

4. Glansigt och glittrigt

Att blanda olika strukturer är ett trendigt men ändå super enkelt sätt att ändra din sminkrutin. För ett vågat utseende, lägg till ögonglans i dina övre lock och applicera sedan försiktigt ett basfärgat glitter under ögonen. Håll dig fast vid att fokusera på dina ögon för det här utseendet; strålande hud, kammade bryn och en touch av läppbalsam är allt du behöver på resten av ditt ansikte.

5. Rökig guld

Om du är den typ som älskar att experimentera med djärva och vågade utseenden, ge dig själv ett guld- och svart smrökigt öga. Lägg till lite glitter i de inre hörnen i ögonen så att de sticker ut ännu mer.

6. Glitterögon

Om du älskar att bära mörka nyanser på dina läppar, är lite glitter runt dina ögon allt du behöver för detta romantiska utseende.

7. Franslinje

För ett trick som kommer ge en helt magisk look, applicera en matt färg på din övre franslinje och vinga ut den något. Sedan applicera en touch av skimrande guldig eyeliner på dina botten fransar. Håll resten av ansiktet neutralt så att dina ögon kan vara i fokus.

8. För gröna ögon

Har du gröna ögon? Sminka en rökig lila bronsskugga på dina lock och blanda den uppåt så att de verkligen sticker ut. Lägg till en touch under dina pannbågar för att öppna ögonområdet ännu mer.

9. Oliv Glimmer

Blåa, bruna och hasselögon ser särskilt fantastiska ut med ett svep av metallisk olivskugga runtom dem. Håll dig till en nyans och håll dina läppar neutrala – denna glittrande nyans är tillräckligt kraftfull för att bära hela utseendet.

10. Touch av silver

Lägg till omedelbar glamour till varje utseende genom att applicera en touch av silver på dina lock och längs dina inre hörn.

11. Skimrande rök

Ett glittrande rökigt öga är ett av de mest effektiva sätten att krydda upp varje kvälls-och festlook. Använd en skimrande brons touch på dina ögonlock och glittrande eyeliner längs de övre och nedre fransarna för att verkligen få lite drama.

12. Brons Glitter ögonskugga

Bronsiga, koppriga, skimrande ögonskuggor är riktigt snyggt.

För att få utseendet, rama in dina övre och nedre franslinjer med den strålande, rostiga skuggan och lägg till en dramatisk vinge i det yttre hörnet av ögat. Sedan använder du fingret för att försiktigt blanda färgen utåt, sträcker den bortom vecket och mot templen. Avsluta med två lager mascara.

Låt ditt glitteröga lysa genom att slå ihop looken med en bläckad naken läppstift. En med en kola-ton kommer att komplettera bronsen på dina lock.

13. Geometrisk glitterögonskugga

Grafiska ögon är väldigt populärt just nu. Använd en pensel för att rita geometriska former.

Tricket här är att experimentera, lägg till triangulära och diamantaccenter i det yttre hörnet av ögat, pannbenet eller strax under den nedre franslinjen. Kombinera med lite subtil highlighting.

Om du vill öka det solkyssta glowet, lägg till lite på toppen av pannan och näsbron och tryck sedan på flytande överstrykningspenna över höga punkter i ansiktet.

14. Rosa glitterögonskugga

Besatt av rosa/rodnande toner? Experimentera med en blekrosa glitterögonskugga. Applicera i en molnliknande form, svep det flytande pigmentet från ögonlinjen till pannbenet och tillsätt sedan lite extra i de inre hörnen på ögonen och den nedre vattenlinjen.

Hur man tar bort Glitter Makeup

Nu när du har lärt dig att applicera och använda glitter smink kanske du sedan underar hur i världen tar du bort det i slutet av dagen? Glitter har ett sätt att hålla sig fast på din hud för alltid, och till och med överföra sig själv till dina nära och kära, men att få bort glitter kan vara svårt. Här är vad du behöver veta.

1. Var mild

När det gäller att ta bort glittermakeupen runt ögonen, vill du inte trycka in dina fransar eller orsaka irritation på din hud. Dämpa sedan en bomullsskydd med ögonminkborttagare, placera den sedan direkt ovanpå locket i en sekund eller två. Börja gnugga i cirkulära rörelser, var försiktig att inte trycka för hårt. Upprepa tills glittret är borta eller nästan borta.

2. Följ med rengöringsmedel

Undvik att använda skrubb, vilket kan få glitteret att skrapa huden och använd istället en klar eller krämig rengöringsmedel för att tvätta resten av ansiktet. Applicera på en varm tvättduk och gnid över huden i cirkulära rörelser. Klappa huden torr och ta sedan fuktighetskräm.