Shadow

Håll Håret i Gott Skick efter att du har Använt en Cykelhjälm

Har du fått nog av platt, slappt hår, statisk elektricitet eller hjälmhuvud? Här är några förslag för att resa med en elscooter och fortfarande behåll ett snyggt hår.

Tänk till exempel på följande:

När du stiger upp ur sängen är du på gott humör. Du vaknar, gör dig en kopp te eller kaffe och sätter dig ner för en rejäl frukost med flingor och morgontidningen. Att borsta håret till en anständig frisyr är det sista steget innan du gör dig redo för dagen.

Ställ dig på din elscooter med hörlurar på medan du gasar iväg till jobbet samtidigt som du lyssnar på dina favoritlåtar. När du kommer fram till din jobbet kliver du av elscootern och tar av dig hjälmen.

Som ett resultat av hjälmen ser du nu ut som en elektrifierad kyckling på huvudet och din frisyr har blivit helt förstörd. En bra start är att hitta en hjälm som passar både ditt huvud och din hårstil, vi brukar rekommendera elscooterhjälmar som finns hos https://elsparkcykeln.se. 

Att upprätthålla ett rent utseende börjar med ditt hår

När det gäller att underhålla din hjälmfrisyr är en av de saker du kan göra att se till att ditt hår inte är klibbigt av svett eller gamla waxprodukter. När du har tagit av dig hjälmen blir ditt hår lättare att styla om du gör detta. Dessutom blir det bekvämare att åka med hjälm på om ditt hår är snyggt och prydligt.

Vått hår bör inte bäras under en hjälm

Att bära hjälm över fuktigt hår kan förutom att orsaka huvudvärk och mjäll även leda till långsiktiga problem med hårbotten, eftersom hjälmen alltid är kylig. Så om ditt hår fortfarande är fuktigt ska du inte bära hjälmen. Vänta på att håret ska torka eller föna det.

Byt frisyr

Om du vill att ditt hår ska se anständigt ut under hjälmen bör du undvika vissa frisyrer. Det finns en mängd olika sätt att styla håret på om du föredrar en hästsvans eller flätor (vanliga, holländska, fishtail osv). Hårnålar och clips bör däremot undvikas eftersom de tenderar att falla ut och irritera hårbotten.

Använd stylingprodukter sparsamt

När du gör dig redo att lämna huset ska du inte använda hårspray, gel eller mousse i håret! Om du gör det kommer du att sluta med ett hjälmhuvud och en deformerad frisyr. Om du vill att frisyren ska sitta kvar även efter att du tagit av dig hjälmen.

Det är viktigt att skydda ditt hår

Håret blir sprött och trassligt när du färdas i höga hastigheter i vintervind och kyla. Linda en halsduk runt håret om det sticker ut ur hjälmen.

Din hjälm bör rengöras med jämna mellanrum

På grund av värmen och friktionen i hjälmen kan din hårbotten bli inflammerad. Som en reaktion utsöndrar hårbotten mer talg, vilket gör att hårrötterna ser oljiga ut. Genom att hålla hjälmens insida ren kan du förebygga detta problem. Om du inte har tid kan du bära en extra fin balaclava varje gång du går ut. När hjälmen gnider mot håret kommer statisk elektricitet att byggas upp och torka ut hårspetsarna.