Shadow

Så Applicerar du Ögonskugga – En Komplett Guide

Ögonskugga har blandade känslor bland folk. En del älskar ögonskugga, andra hatar det. Andra vill använda ögonskugga men vet inte riktigt hur man ska applicera den på ett snyggt sätt.

De flesta kvinnor älskar ögonskuggans utseende men undviker att använda det själva för att man är rädd att att det ser “för mycket” ut.

Sanningen är at det beror på hur du applicerar din ögonskugga och du behöver inte vara sminkproffs för att använda det.

Oavsett om du väljer subtil ögonskugga eller dramatisk guld och glitter kan verkligen göra en enorm skillnad för hur dina ögon och look ser ut.

De mörkare skuggorna förstärker ögats djup och kan få dem att se mer dramatiska och levande ut, medan de ljusare skuggorna spelar på hur ljuset träffar dina ögonlock, lyser upp ögonen och ger din look en upplysande touch.

Här är våra bästa tips för att applicera ögonskugga!

1. Välj en färg som passar dig

Om du är nybörjare som precis börjar lära dig att applicera ögonskugga vill du förmodligen inte blanda dig med ögonskuggor i flera färger.

Istället rekommenderar vi att du väljer en färg och fortsätter att använda den tills du har lyckats lära dig grunderna.

Traditionellt anses brun ögonskugga vara den säkraste och lättaste ögonskuggfärgen att börja med för nybörjare. Du kommer inte heller att ha problem med att hitta bruna ögonskuggor runt.

Alternativt, om du har varma undertoner på din hud kan du också prova en rödbrun färgschema för dina ögonskuggor. Detta är trendigt och också mycket bärbart, även för nybörjare.

För att ta reda på vad som är din underton, titta på undersidan av handleden. Om dina vener ser mer blå ut kommer du troligtvis att ha kalla undertoner. Om dina vener ser gröna ut har du förmodligen varma undertoner.

2. Applicera övergången alla över locket

Använd en ögonskuggborste och kör den över din övergångsskugga för att se till att den tar tag i tillräckligt med pigment.

Om du planerar att lägga lite tid och ansträngning på att lära dig hur du applicerar ögonskugga är det en bra idé att skaffa dig en uppsättning ögonsminkborstar. Det finns många överkomliga val av god kvalitet från onlinebutiker eller i apotek.
Om du helt enkelt är nyfiken och inte vet ännu om du vill satsa på ögonskuggor kan du börja med att applicera ögonskuggor med fingrarna.

Varje gång du använder en borste i ett ögonskuggepulver, se alltid till att du skakar av överskottet. Slå helt enkelt handtaget på din borste mot alla hårda hörn, som bordets kant eller till och med kanten på din ögonskuggpalett.

Om du inte tar bort överskottet av pulver från borsten finns det en risk att allt det pulvret kommer att hamna på dina ögonlock och på dina kinder och resten av ditt ansikte. Detta är såklart någonting du vill undvika.

Använd din pulverbelagda borste över dina ögonlock, men se till att du inte går hela vägen upp till ögonbrynen! Lämna minst en liten remsa med naturlig hudfärg under ögonbrynen.

För nybörjare som lär sig att applicera ögonskuggor rekommenderar vi att du lämnar ett större mellanrum mellan ögonskuggan och ögonbrynen. Du får en mindre duk att arbeta med, men det betyder också att eventuella misstag inte kommer att förstärkas eller bli tydligare.

3. Applicera mörkare färg på den yttre delen av ögonlocket

Ta en del av din mörkare färg med en mindre borste och applicera den med en lätt hand på de yttre hörnen på ögonlocket.
Det konventionella sättet att applicera dessa mörkare ögonskuggor är i form av en “yttre V”.

V-sträckan sträcker sig utåt och uppåt från det yttre hörnet av ögat. Observera att den övre delen av V:t är mycket lättare och tunnare än botten, så applicera med en mycket lättare hand med det.

4. Börja med tre färger

Från det färgschema du har valt själv måste du nu hitta en ögonskuggpalett som innehåller minst tre nyanser av den färgen.
Den mellersta tonen ska vara väldigt nära din naturliga hudfärg, eller bara en ton mörkare än den. Detta kallas vanligtvis “övergångsskuggan”.

Den ljusare skuggan ska vara betydligt ljusare än övergångsskuggan.
Intensiteten hos den mörkare skuggan eller “konturskuggan” kan variera. Ju mörkare den är, desto mer dramatiskt kommer ditt utseende att bli.

Om du vill ha ett naturligt utseende rekommenderar vi att du bara väljer en nyans eller en mörkare eller två mörkare än din övergångsskugga.

5. Ögonskuggeprimer

Även om detta steg är tekniskt valfritt, rekommenderar vi att du investerar i en bra ögonskuggeprimer.
Dessa finns att köpa till verkomliga priser, så det är en väl värd investering. men det gör en enorm skillnad i din ögonskuggeupplevelse.

Vad ögonskuggefoundation gör är att de skapar en något klibbigare yta på ögonlocket, vilket kommer att hålla fast ögonskuggan bättre.

Detta betyder att dina ögonskuggor kommer att bli mer pigmenterade, eftersom mer av pulvret kan stanna kvar på ögonlocket.
Att ha ett lager som håller fast din ögonskugga betyder också att det blir så oljiga glider runt så mycket.

Naturligtvis hjälper ögonskuggeprimer också att förlänga din ögonskuggas livsläng och hjälper den att levande längre.

Vissa ögonskuggaprimrar är också färgade i en rosa-vit formel. Färgen fungerar som en färgförstärkare, vilket gör att dina ögonskuggefärger ser mer levande ut efter applicering!

6. Applicera ljusfärgen på den inre hylsan och din kula

Med din mer markerade färg, använd ännu en borste och börja använda den på den inre kanten av din ögonskugga såväl som ditt inre hörn.

Ett ljusare inre hörn får vanligtvis ögonen att se mer vakna och öppna. Med samma färg kan du också borsta en del av den ljusstyrkan på den remsan mellan din övergångsskugga.
Detta skapar en illusion om att din “pannbräda” är mer definierad, vilket återigen får dina ögon att se djupare ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *