Shadow

Så Applicerar du Flytande Ögonskugga – Komplett Guide

Medan många skönhetsälskare gillar att lägga till ögonskuggepaletter i sin samling av smink finns det ett nytt kosmetiskt verktyg som har blivit en het trend de senaste åren vilken är flytande ögonskugga. Men vet du hur man använder flytande ögonskugga och hur du bör tänka om den?

Liksom foundation och rodnad finns ögonskuggor tillgängliga i pulver, mousse och flytande form. Av dessa har flytande ögonskugga har blivit ett populärt val för många. Men vad är flytande ögonskugga? Hur använder du det? Och vad är för- och nackdelarna med att använda flytande ögonskugga?

Om du aldrig har provat en flytande ögonskugga, är sommaren den perfekta tiden att göra det. Dessa krämiga formler är lätta att applicera.

Det här är de bästa valen om du vill att din look ska hålla igenom dag och natt, och dessa krämiga formler kommer inte att fastna i och framhäva fina linjer och veck. Flytande ögonskuggor är så mycket snabbare att applicera än pulverformler också. Istället för att använda en pulverögonskugga som faller på dina kinder och i din under ögon-concealer, kommer dessa inte att röra sig från sin plats.

Vissa av dessa formler appliceras med borsteapplikatorer som glider på som läppglans och andra kan lätt släppas med fingertoppen. Dessa är inte bara långvariga och veckfria även för de hetaste sommardagarna, utan färgerna är underbara. De finns tillgängliga i olika färger för dag- eller nattutseende.

Vad är flytande ögonskugga?

Det är ögonskuggan som finns tillgänglig som en flytande (men lätt) formel. Beroende på vilken flytande ögonskugga produkt du använder kan du uppnå ett intensivt pigment, en skimmer eller en ren nyans på dina ögonlock.

Flytande ögonskugga har vanligtvis en slät och sammetaktig struktur. Du kan hitta krämtyper med olika ytbehandlingar, som en matt kräm för ett naturligt utseende eller en skimrande kräm för en glamourös look. Krämtyper är också mångsidiga och ger byggbar täckning. Krämer är långvariga och de är perfekta för dem som har torr och känslig hud. De är också bra för dig som har fina linjer och rynkor runt ögonen.

Pulverögonskugga är det bästa valet av ögonskugga för många människor. Du kan hitta olika pulverögonskuggor i olika nyanser och ytor. De är enkla och snabba att applicera och blanda, som en del av varje sminkutseende. Pulver är bra för dig som har fet eller kombinerad hud och inte har fina linjer och rynkor.

Flytande ögonskugga är slät, silkeslen och kraftigt pigmenterade. De finns i flytande form och det är ett bra alternativ till mousse och pulver. Det liknar i struktur som tonade ögonskuggor och det finns tillgängligt i matt, ren, skimrande och metalliska formler, plus det är ett bra verktyg för att få dina ögon att sticker ut. Flytande ögonskugga är ett bra val för dig som har torr eller normal hud, men de som har fet eller kombinerad hud kan välja en matt formel.

Fördelar och nackdelar med flytande ögonskugga

När du testar något nytt är det bra att titta på för- och nackdelarna med en produkt för att se om det passar dig.


Fördelar med att använda flytande ögonskugga:

  • Det är långvarigt, så du kan applicera på morgonen och den kommer att sitta hela dagen.
  • Flytande ögonskugga flagnar inte av eller smetar i ansiktet som pulverögonskuggor gör.
  • Liksom mousse typer, möjliggör flytande ögonskugga byggbar täckning, så att du kan skapa en rad utseenden och looks. Både för en diskret sminkning men även en mer djärv och glamorös partylook.
  • Många flytande produkter är kompakta, så du kan lägga dem i din sminkväska för när du är på språng.

Nackdelar med flytande ögonskugga

  • Eftersom vätska är i flytande form kan den “spilla” om du inte applicerar den försiktigt, så du behöver en stadig hand.
  • Det är kanske inte det mest perfekta valet om du har fet eller kombinerad hud om du inte använder en flytande ögonskugga som lämnar en matt yta.
  • Att använda den kräver tid och tålamod eftersom du måste vänta på att den torkar på huden.
  • Att använda den kräver också perfekt applicering eftersom misstag är svårare att rengöra och rätta till (till skillnad från pulvertyper, som du kan täcka med concealer).

Så applicerar du flytande ögonskugga

Här är en enkel guide för hur du använder denna makeup på rätt sätt:

ÖgonPrimer

Börja med att applicera ett tunt lager ögonprimer på dina ögonlock. Precis som en ansiktsprimer fungerar den här produkten som bas för din flytande ögonskugga och kommer att hålla den på plats.

Välj din flytande ögonskugga

Ta din valda flytande produkt och applicera ett tunt lager. Detta är ett viktigt steg eftersom det kan bli rörigt och kladdigt att använda för mycket på en gång. Applicera tills du får det önskade resultatet.

Det är bättre att bygga upp täckningen till önskad effekt, så applicera lager efter lager tills du får rätt look. Se till att du låter vätskeformen torka varje gång du applicerar ett lager.

Låt det torka

Varje gång du applicerar ett lager bör du låta det smälta in för att få en jämn täckning över ögonlocken. Vissa flytande produkter har en inbyggd applikationsstav, men du kan också använda en mjuk ögonskuggborste. Undvik att applicera flytande ögonskugga med fingrarna.